Των Θωμά Παναγιωτόπουλου – Τάσου Σαχίδη

Ένα ουσιαστικό δίλημμα που απασχολεί πολλούς θαλασσινούς φίλους οι οποίοι έχουν αποφασίσει να αγοράσουν μεγαλύτερο φουσκωτό σκάφος. Και η απάντηση δεν είναι και τόσο εύκολη όσο πιθανόν φαίνεται.

Του Karel Overlaet

Θέλετε να αγοράσετε ένα άκαμπτο φουσκωτό σκάφος (RIB) αλλά δεν ξέρετε πώς να το κάνετε; Μην ανησυχείτε πια. Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει για το τι πρέπει να λάβετε υπόψη για την καλύτερη δυνατή απόφαση σε 10 κεφάλαια.

του Θωμά Παναγιωτόπουλου

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως είναι υπέροχο και κάποιες φορές συναρπαστικό να έχει κανείς τις βασικές γνώσεις που χρειάζονται ώστε να είναι ικανός να «στήνει» κατάλληλα ένα σκάφος, κατορθώνοντας έτσι να παίρνει την μέγιστη απόδοσή του σε κάθε συνθήκη.

του Θωμά Παναγιωτόπουλου

Είναι αλήθεια πως ακούμε συχνά για «καπεταναίους» οι οποίοι με τις απίθανες γάστρες τους «αλφαδιάζουν» τα 7αράκια και τα 8αράκια, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν τα 7 και τα 8 μποφόρ. Για τα 5αράκια και τα 6αράκια βέβαια δεν γίνεται λόγος, επειδή τα θεωρούν αμελητέας έντασης.

Του Carlo Di Meglio

Κάθε χρόνο έχουμε πάντα το ίδιο πρόβλημα: "πώς μπορώ να καθαρίσω το φουσκωτό μου χωρίς να καταστρέψω την επιφάνεια των αεροθαλάμων;"
Εδώ είναι ένας πλήρης οδηγός για την αποκατάσταση του φουσκωτού σας σκάφους.

του Θωμά Παναγιωτόπουλου

Κάθε φορά που πρόκειται να ρυμουλκήσουμε το σκάφος μας είναι απαραίτητο να ελέγχουμε σχολαστικά το trailer έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε την δική μας ασφάλεια πρώτα από όλα, αλλά και την ακεραιότητα του πολυαγαπημένου μας φουσκωτού.

του Θωμά Παναγιωτόπουλου

Αφού έχουμε ολοκληρώσει την συντήρηση των κινητήρων μας, οι οποίοι πρέπει να μένουν σε κατακόρυφη θέση ώστε να στραγγίζουν καλά από το νερό, προχωράμε στη συντήρηση του φουσκωτού σκάφους με ταυτόχρονο έλεγχο για τυχόν ζημιές που πιθανόν να χρήζουν επισκευής.

του Θωμά Παναγιωτόπουλου

Το νερό, και ιδιαίτερα το θαλασσινό, διαβρώνει τα πάντα και η ακινησία επιβαρύνει τη φθορά. Η παραπάνω φράση τα λέει όλα και δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Μόλις αρχίσουν να πέφτουν τα φύλλα των δέντρων λοιπόν, είναι καιρός να αρχίσετε να σκέφτεστε για την προετοιμασία της «χειμερίας νάρκης» του σκάφους και των κινητήρων σας.

Του Giovanni Bracco

Σε τι διαφέρει μια απλή πλεύση με το φουσκωτό ή ένα ήρεμο ταξίδι διακοπών από μια ομαδική εξόρμηση; Πρόκειται για μια αρκετά σύνθετη ερώτηση στην οποία μπορούμε να απαντήσουμε πως τα βασικά στοιχεία που διαφοροποιούν μια εξόρμηση από τα άλλα είδη ταξιδιού είναι η απόσταση σε μίλια (μεγάλη) και η χρονική διάρκεια (μικρή), δύο παράμετροι που ορίζονται στην αρχή του σχεδιασμού.